Lunds Studenters Spelmanslag

Lustspel på franska FIMU

Tue, 16/11/2021 - 17:27 -- nordviking
Image

Under hösten var vi ett gäng Lustspelare som med våra vaccinpass i högsta hugg drog ner till Belfort i östra Frankrike och spelade på studentfestivalen FIMU!

När vi kom fram efter en lång tågresa på 18 timmar så spurtade vi direkt till konsertlokalen där vi skulle spela som öppningsband för hela festivalen. Jättekul att äntligen få spela konsert efter det långa uppehållet! Dock lustigt att spela med munskydd (särskilt utmanande var det för Karin som spelade tvärflöjt…;)

Vi visste inte riktigt vad vi hade att förvänta oss innan vi åkte ner men FIMU visade sig vara en sjukt stor festival med femton olika scener och 73 000 besökare, kittlande känsla efter att ha suttit isolerade på våra korridorsrum i 1,5 år. Vi spelade ett gäng konserter på tre olika scener, bland annat på ‘scéne du Kiosque’ mitt på ett fullsatt torg. Vi bjöd på skånska dängor, röjiga hallingar och schottis som fick publiken att dansa. När vi inte spelade själva så var det fullt ös nätterna långa på andra konserter. Det kom massa band från hela världen och några av våra favoriter var Aratan N’Akalle från Mali och Flavia Coelho från Brasilien.

FIMU var en fantastiskt rolig och välarrangerad festival, vi blev väl omhändertagna och hade till och med en artist-pilot och en co-pilot som guidade oss runt på festivalen och såg till att vi hamnade på rätt scener.

Vi ser fram emot att åka till FIMU igen! Kom på lustspels rep tisdagar kl.19 och häng med oss till FIMU-festivalen i Juni 2022!